БДП

Безопасност на движението по пътищата (БДП)

Децата от единствената детска градина със специална група за деца със СОП в Габрово станаха част от поредното събитие от кампанията на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, посветено на Световния ден за възпоминание на жертвите при ПТП.
Малчуганите от ДГ "Първи юни" гледаха интерактивната театрална постановка "Приключения в парка" на Държавен куклен театър Габрово . Пиесата ги запозна с Роси и нейното храбро куче Белчо, които заедно учат правилата за движение по пътищата. Забавлението им в парка е прекъснато от крадец, отмъкнал шарената раничка на Роси. Белчо смело преследва крадеца, а на помощ се притича и любимият на малчуганите полицай. В операция "Шарена раничка" се включи и директорът на градината Румяна Василева, която влезе в ролята на старши инспектор и залови крадеца с полицейската мрежа.
Събитието продължи с викторина и среща с инспектор Христофор Божинов от сектор "Пътна полиция".
Заместник областният управител Даниела Маринова подари на всички деца по едно светлоотразително мече, а на групите- пъзели на тема пътна безопасност и книжки с приказки. От ОДМВР- Габрово подариха стоп палка и светлоотразителни ранички, а всяко дете получи специална брошура с информация за безопасността на пътя.ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТИ ПО ПРОГРАМА ЗА ОБУЧЕНИЕ ПО БДП КАТО ЧАСТ ОТ ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРЕН КОМПЛЕКС:

-Формиране на начални представи за пътната среда -Формиране на учения за безопасно движение на пътя -Формиране на култура на поведение на пътя.

Научи повече